
Community Care helpt ouderen en mensen met ouderdomsziekten om zelfstandig te blijven wonen. Het project begon eind vorig jaar en onderzocht welke initiatieven en locaties kansrijk zijn. Dit leidde tot nieuwe projectdefinities zoals Community Care, Community Building en steunsystemen.
Start pilot op 3 locaties
Het kernbestuur van G’oud heeft toestemming gegeven om op drie locaties te starten: Lambert Melisz (Westzaan), Wheermolen-Oost (Purmerend) en Marken. Projectmedewerker en vertegenwoordiger gemeenten Zaanstreek-Waterland Matthew Weeder zegt: “Ik ben blij dat we nu echt aan de slag gaan. Er is zoveel energie en inzet bij iedereen om toekomstbestendige en duurzame gemeenschappen te bouwen. Tijd om die te benutten!”
In gesprek met elkaar
De komende tijd gaan we per locatie in gesprek met inwoners, vrijwilligers en andere belangrijke personen in de wijk. Wat zijn hun wensen, behoeften, ambities, zorgen en uitdagingen? We brengen in kaart welke initiatieven, voorzieningen en zorginstellingen actief zijn in en rondom de pilotlocaties. Zo kunnen we zien waar het G’oud project Community Care bij kan aansluiten.
Volgende stap: plan van aanpak
Op basis van deze inventarisatie stellen we een projectteam en klankbordgroep samen, inclusief vertegenwoordigers van inwoners. Met deze groep werken we aan een gezamenlijk plan van aanpak voor het creëren van een duurzame ondersteunende omgeving. Matthew: “Het uitgangspunt is zorgen voor en met elkaar. Zo bevorderen we de zelfredzaamheid, gezondheid, welzijn en participatie van alle gemeenschapsleden.”